Pasty do kanapek Vegan

Hummus

Dziś przychodzę z przepisem na klasyczny hummus, który można dowolnie modyfikować dodając np.puree dyniowe, pieczoną paprykę itd. Można podawać go z dużą ilością warzyw, sprawdzi się również świetnie na kanapki/wrapy. Zapraszam po przepis 🙂

Składniki:

  • 400 g ciecierzycy
  • 2 łyżki pasty tahini (pasty sezamowej)
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 150 ml zimnej wody
  • 1/2 łyżeczki soli i szczypta pieprzu
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka kuminu

Sposób przygotowania:

Ciecierzycę wsyp do dużej miski, nstępnie dodawaj po kolei przprawy i wodę, dokładnie blędując na gładkę masę. Smacznego! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Zobacz inne

[instagram-feed]